Catering på dina villkor

Är du inte helt säker på vad som kommer att behövas till ditt event? Du är inte ensam! Att arrangera en fest kan vara ett riktigt stort och påfrestande projekt.

Att hitta rätt leverantör av catering till ditt evenemang är ett mycket viktigt beslut. Oavsett om du behöver catering till företaget eller som privatperson – och oavsett om det är ett stort eller litet evenemang – behövs catering som du kan lita på. Det finns många cateringföretag på marknaden som har bra erfarenhet som levererar cateringsmat och anordnar fester, medan det också finns mindre bra cateringfirmor. 

Det finns cateringsfirmor som leverera endast mat, men vissa kan även tillhandahålla allt från tallrikar och bestick till personal och utrustning för sällskap i alla storlekar.

Det är bra att fundera över vad ens behov och vilka krav man har på cateringstjänsten så att firman kan ge en rättvisande offert.

Här är en lista på saker som en cateringsfirma bör veta om för att kunna göra en bra och rättvisande offert.

  • Datum, tid och plats
  • Ett cirkaantal gäster
  • Typ av mat: buffe, trerätters eller mingelmat, grill
  • Ev. maxkostnad per gäst
  • Annan Hjälp: hyrgods, tält, personal, kaffe, is
  • Andra önskemål

När du har svarat på ovanstående frågor har både du som kund och leverantören en god uppfattning om de tjänster som kommer att behövas.

Allt beror på den typ av evenemang du arrangerar. Är det privat eller företag, litet eller stort, vardagligt eller formellt, i centrala Stockholm eller på sommarstället?

Var ute i god tid

När det handlar om större festarrangemang är det som vanligt säkrast att påbörja planeringen i god tid, så att du har tid för eventuella problem du kan stöta på längs vägen.

Den första utmaningen är att hitta ett datum som passar alla, inklusive cateringföretaget. För att kunna planera på bästa sätt för din stora händelse är det viktigt att börja med en reservation, men även se till att alla resurser som behövs finns tillgängliga på det önskade datumet.

Har du bestämt en plasts för festen? Om man inte gjort det finns det många restauranger med mysiga och fräscha lokaler,  såkallade festvåningar.

Hyra porslin, möbler och andra tillbehör

Många cateringfirmor erbjuder idag glas, porslin, bestick och linne av hög kvalitet, men även stolar och bord. Likaså tält, värmare, ishinkar, kaffebryggare av restaurangmodell, dekorationer och mycket annat. Detta för en komplett uppsättning med tillbehör som inkluderar allt du behöver till festen utom gästerna såklart.

 

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.