Att drömma om god mat

En härlig matupplevelse med vännerna, eller kanske på tumanhand med den käraste man har – det finns många möjligheter för en härlig restaurangupplevelse för alla sinnen och smaker.

Buon appetito – smaklig måltid! Är det något italienarna kan så är det att laga fantastiska måltider. Dofter och smaker som njutningsfullt smälter samman till en ljuv harmoni i munnen. Drömmar om ljumma vindar och sol kan få vem som helst att längta till Italien och att få njuta av den italienska maten och vinet. Framförallt när det är grått och kallt i Sverige kan man känna att Italien ligger lite för långt bort. Då får man upptäcka det italienska i Sverige. Italienska restauranger kan få drömmarna att bli lite mer verkliga, så känslan nästan blir som att man är i Italien fast man är på hemmaplan. Är det kanske dags att dra upp semesterplanerna och fundera på vart i världen resan skall gå? Blir det pitepalt, öländska kroppkakor eller ljuvliga italienska antipasti som får ge sinnena njutning?

Sällskapet och smakerna är viktiga

Ert sällskap flanerar på stan och ni börjar alla känna att det kurrar i magen. Långsamt, nästan retfullt, sipprar dofterna ut från restaurangernas kök. Så underbart härligt att på äkta italienskt vis sitta och äta med hela familjen eller alla vännerna och prata om allt mellan himmel och jord. Låta samtalet flyta och familjen, eller vännerna, få vara i fokus lika mycket som den förföriska maten. Känna mozzarellan nudda gomseglet och vinets mogna dofter sakta sippra ner i strupen, allt medan stämningen höjs. Att ha skrattet till hands lika nära som de uppsluppna diskussionerna i sällskapet som extra krydda till maten.

Stanna och och njut i nuet

Känslan att bara få vara, där och då, det är viktigt i dagens samhälle. Att låta sällskapet och middagen få ta tid, precis som det italienska kökets vällagade mat. Att landa där och då och hitta ny skön positiv energi med det härliga sällskapet som omger dig, är en viktig tillförsel för – inte bara ditt eget ”må bra-konto” – utan hela sällskapets ”må bra-konto”. Passa på att njuta lika mycket med ögonen av både maten och sällskapet, det är precis lika viktigt. Dessutom kan sällskapet avnjuta en underbar måltid utan att någon hamnar vid grytorna i köket, ingen disk att ta hand om, utan ni kan verkligen bara njuta när ni sitter på restaurangen. Precis som om ni vore i Italien!

2 Mar 2020

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.