Behöver du catering i Vasastan?

Ska du fixa till en fest? Det är härligt med att ställa till med fest; bjuda in alla människor som man gillar – varför spelar mindre roll. Man beställer hem lite god mat, till exempel från någon catering i Vasastan, man köper hem några goda drycker och så blir det en fest – eller en festlig middag. Så här på våren, behöver man ingen anledning för att fira. Allt är orsaker till fest.

Man behöver inte ens städa hemma, man kan ju beställa hem en truckfood, och äta utomhus, om man så vill. Sedan bör man nog återvända in så att man inte börjar frysa. Eller så går man vidare till något uteställe, där man kan röra på sig och trängas. På så sätt blir man också varm.

Fördelar med en foodtruck

Det som är bra med en foodtruck är att alla har möjlighet att få sina egna rätter som man vill ha.

  • Ska man ställa sig och göra middagen innan, bör man alltid ta hänsyn till alla allergier; laktosintoleranta, glutenintoleranta, veganer, vegetarianer, kött-älskare och så alla som inte gilar vissa sorts grönsaker. Har man då tillgång till en foodtruck, så har man möjlighet till alla slags variationer.
  • Vill man ha tortilla, burritos eller tacoskal till sin middag? Alla varianter finns i en foodtruck.
  • Vill man ha nötfärs, kyckling eller till och med skaldjur? Det är svårt att beställa hem alla de olika ingredienserna, men en foddtruck som säljer mat på den ena platsen den ena dagen och flyttar på sig och får helt andra kunder på en annan plats en annan dag, har möjlighet att sälja sina ingredienser. Det blir svårare när man själv ska göra sig av med alla sådana ingredienser.
  • En foodtruck är flyttbar och den kan man ställa var som helst. Vill man ha en fest på en annan plats så kan foodtrucken ställas på den platsen.
  • Vill man använda en foodtruck till företagseventet, går även det bra. Till ett företagsevent, är det lätt att ställa en foodtruck som kommer när alla börjar bli sugna på något gott efter någon aktivitet.

Vilka vegetariska alternativ finns det?

Vill man inte äta kött kan man alltid ta fram vegetariska alternativ. Man kan göra Oumph som smakar som kött, liksom Quorn som smakar precis som kyckling, om man använder sig av samma slags kryddor. Men det går också bra att använda bönor, antingen som röror eller bara som de är.

28 Mar 2020

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.