Boka trollkarl till barnkalaset – välj inriktning

Ni vill ha en trotrollkarlllkarl som underhållning på barnkalaset -men vad vill ni att trollkarlen ska göra? Tänk över det innan bokning sker.

”Scenmagi”- Underhållning för större grupp

Är det många barn på kalaset är scenmagi kanske det bästa alternativet. Det brukar räcka med att man gör iordning ett hörn i vardagsrummet där trollkarlen får vara medan barnen sitter på golvet framför och följer med i underhållningen. Fråga gärna den trollkarl du bokar hur stort utrymmes som krävs och gör ordning detta i förväg.

Trolleriskola – Lär dig trolla

Barn älskar trolleri. Men de älskar lika mycket att lära sig trolleri så de kan utföra tricken när de kommer hem från kalaset. Detta passar däremot bäst på mindre kalas där alla kan sitta kring ett bord och tillsammans träna in tricken som trollkarlen lär ut. Varför inte börja med scenmagi som sedan mynnar ut i att barnen får lära sig de olika tricken.

Trolleriskola kan självklart bokas vid andra tillfällen än barnkalas om man exempelvis vill ha en regelbundenhet så att barnen sakta men säkert lär sig magins konster.

Ballongkonstnär – avslappnande avslutning

En del trollkarlar erbjuder även tilläggstjänster. En av de vanligare är att vara ballongkonstnär. Att blåsa upp och knyta ballonger som blir hundar, fåglar, stjärnor och allt annat. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad som kan göras med ballongerna. Är det ett mindre kalas kan även detta kombineras med ”ballongskola” där barnen får lära sig göra de enklare figurerna och bygga ihop egna kreativa figurer med dessa speciella ballonger.

Cirkusunderhållning

En del trollkarlar har enbart magi i sitt utbud. Andra är även aktiva inom jonglering och klassiska cirkusunderhållning. Önskas en clown så går det ofta att ordna. En clown som både jonglerar, trollar och är klassiskt klantig.

Välj rätt trollkarl

Det finns alltså något olika inriktning på den underhållning som erbjuds. Tänk på följande:

  • Hur många barn kommer på kalaset? Är det många är kanske inte en trolleriskola att föredra.
  • Hur länge ska underhållningen vara? Ska trollkarlen vara huvudnumret eller bara en liten stund på festen?
  • Vad får det kosta? En avgörande faktor som även styr hur mycket underhållning som kan bokas.
  • Hur gamla är barnen? Se på filmer där olika trollkarlar uppträder så kommer du snabbt se att de har olika målgrupper.
  • Ska tilläggstjänster bokas? Popcornmaskin, ballongknytning eller jonglering? Det mesta går att ordna bara man pratar med trollkarlen i god tid innan. För visst är det skönt om ett komplett paket kan bokas med all underhållning som behövs.

Kom ihåg att priset kan variera extremt kraftigt. En trollkarl kan ta 9000 kr för ett uppträdande samtidigt som en annan tar 2500 kr för precis lika lång tid. Våga jämföra! Men titta framförallt på vad de har att erbjuda. Det är trots allt bara födelsedag en gång per år.

www.trollkarl.org är en allt populärara illusionist som gör succe på alla möjliga evenemang. 

25 Feb 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.