Catering – det smarta sättet att umgås

Du som någon gång har bjudit hem gäster på mat, vet du att det är mycket man som värd eller värdinna måste ordna med innan allt är klart och alla kan sätta sig ner vid bordet, äta, prata och umgås. I synnerhet om man har gäster som inte riktigt känner varandra. Då måste man som värd, eller värdinna se till att alla gäster trivs och har det bra. Vem hinner i de fallen servera mat, värma mat, duka bort all disk och duka fram ny mat? Sedan är man helt slut efter festen och behöver ta ledigt i en vecka för att återhämta sig. Det gör ju att vem som helst drar sig för att göra om det Då kan det kosta mer än det smakar – och det är ju synd. Det som är så roligt att umgås och lära känna nya människor. Då finns det faktiskt alternativ som ger dig som värd eller värdinna möjligheten att hinna umgås och inte springa benen av dig.

Catering – då hinner du umgås på din egen fest

Med catering hinner du med allt det där som du egentligen önskar att hinna med. Då kan du få servicepersonal som plockar bort tomma tallrikar och fyller på med ny mat. Särskilt som man har beställt en buffé finns det säkert både varm mat med gratänger, pajer, stekar samtidigt som det finns kalla rätter som sallader, frukt, ostar och bröd. Har man en fest och har bjudit in många gäster, vill man ju gärna hinna umgås med alla sina gäster. Står du för maten, hinner du inte med det. Då hinner du knappt hälsa på alla tills det är dags att säga hej då till dem. Vore det inte härligt att istället få ägna hela festen åt dina gäster, slippa tänka på mat och dryck, och bara ha roligt? 

Väljer du en catering med stort sortiment kan du bjuda på god mat. Det finns verkligen olika catering med mindre god mat, och så finns det dem med så god mat att du inte glömmer den i första taget. Ju godare mat, desto mer lyckad fest – och tyvärr tvärtom. Har du någonsin varit med på en fest där maten tagit slut? Det är ingen trevlig överraskning. Det är varken roligt som gäst att vara hungrig på en fest, eller vara värd på en fest där man inte kan servera alla av maten. Då är det bra med en catering, som har beräknat så att maten ska räcka till alla. Det är deras profession och vet precis hur de ska göra för att säkerställa att alla deras gäster blir nöjda. De vet att missnöjda gäster inte återkommer.

30 Jan 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.