Catering till festen – en god idé

Som festarrangör blir man ofta drabbad av en tuff press och det spelar egentligen ingen roll hur stor festen som ska arrangeras är. Man ska se till att mat och dryck finns tillgänglig samt att det även ska ordnas med aktiviteter i form av dans och musik. Det finns dock vägar och alternativa lösningar som man kan använda sig av för att slippa känna denna press och på egen hand vara en del av den fest som man bjuder på. Hur är då detta möjligt?

Jo, man anlitar catering. Ordet catering kommer ofta med en typ av negativ klang då någon nämner det och är något som får folk att tänka på ljummen, torr mat som inte alls smakar lika bra som den kanske borde ha gjort vid en finare tillställning. Detta är en förlegad syn på catering och något som man i dagsläget ska revidera.

Om man tar Stockholm som exempel så kan man där bara ta det stora utbudet av restauranger som finns i den staden och därefter tänka att många av dessa också erbjuder catering som en tilläggstjänst för att förstå vad vi menar. I dagens Stockholm är det alltså fullt möjligt att välja catering efter exempelvis det tema som man valt till sin fest. Ska du arrangera en asiatisk tillställning, en hederlig svensk midsommarfest eller en orientalisk afton för några få utvalda vänner spelar ingen roll – catering finns för allt numera.

Som arrangör till en fest i Stockholm kommer man alltså undan den press som hela tiden ligger latent över tillställningen om man väljer att ta extern hjälp. Något som alltså verkligen fler borde göra – att själv kunna luta sig tillbaka och vara delaktig i den fest man anordnat är ju trots allt exakt det som allting handlar om.

Välj tillägg till din catering

Vi nämnde ovan att även musik och underhållning kan komma att följa med den cateringfirma som man valt att anlita och detta är också en sanning. Både gällande val av musik samt även utrustning för att kunna spela upp denna på. Genom detta så slipper man alltså även bry sig om denna ack så viktiga detalj och att musiken ofta räknas som åtminstone trettio procent av stämningen på fester är ytterligare ett skäl till varför detta tillägg kanske bör övervägas om man står som arrangör och väljer catering.

Vidare fördelar som man nämna är att man ofta får en bra serveringspersonal samt att man även slipper ta hand om disk och avdukning av mat- och dryck. Catering är – kort sagt – det alternativet som man vänder sig till om man söker bekvämlighet. Det handlar inte om lathet utan enbart om att själv kunna vara en del av gemenskapen man skapat och detta oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

10 Aug 2017

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.