En balpress underlättar er sophantering

De flesta företag upplever problem med sophantering. Inte minst gäller detta företag som har många leveranser och där kartonger och wellpapp tar upp en enorm yta. Där brukar heller inte den ordinarie sophämtningen räcka till; kartongerna samlas och det spelar ingen roll hur mycket man stampar på dem. Detsamma gäller även övriga sopor - plast, glas, papper och vanliga hushållssopor.

Kort och gott - det finns en risk att man inte har tillräckligt med utrymme och att man därigenom börjar fuska med återvinningen i syfte att frigöra plats. I vissa fall så går det dessutom så långt så att företag själva åker till sopstationer för att göra siga v med alla sina sopor. Ohållbart - och väldigt onödigt. 

Det finns nämligen hjälpmedel i denna fråga och ett av de bästa är att investera i en balpress. En balpress är en hydrauliskt maskin där du - enkelt beskrivet - stoppar in alla dina kartonger i en kammare, trycker på en knapp och där allting därefter pressas ihop till en liten - stapelbar - bal. 

En balpress förvandlar alltså dina luftiga, svårhanterliga kartonger och din wellpapp till komprimerade, lätthanterliga fyrkanter som både du, din personal och personalen som hämtar soporna kan bära på ett enkelt sätt. En normal fyrkant brukar väga ungefär 25 kilo - men det finns även balpressar som kan hantera avfall och skapa dessa fyrkanter med en vikt om 1000 kilo (något som av naturliga skäl främst passar för industrier)

Skötsel, underhåll och val av balpress

Den viktigaste frågan gäller vilken typ av balpress man ska välja. Det finns ett väldigt stort urval och det handlar om att hitta exakt rätt balpress sett till sin egen verksamhet och den mängd med avfall man dagligen handskas med. Lättast blir om man låter företaget där man planerat att köpa sin balpress ifrån sköta jobbet med detta. De brukar åka ut på arbetsplatsen och kunna göra en bedömning redan efter någon dag där allt ifrån mängden avfall, yta att ställa balpressen på till hur många kammare som det kan finnas behov av. Genom en sådan undersökning så minimeras risken att förköpa sig och vice versa - man får en balpress som är fullt ut anpassad efter de behov man har. 

En annan viktig fråga gäller säkerhet och underhåll. Dels så bör en rigorös genomgång av maskinens alla funktioner ges innan den börjar anpassas. Det enorma tryck som en balpress skapar är ingenting som någon vill komma i vägen för då det faktiskt är livsfarligt. Således bör en säkerhetsgenomgång samt en plan för rutiner sättas upp - att man alltid är två stycken exempelvis. Gällande underhåll så är en löpande sådan att föredra; något som ofta går att boka in med det företag varifrån man köpt sin balpress. 

23 Dec 2017

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.