Fira vårens student ombord på båt!

Innan vi vet ordet av har det snart blivit dags för årets studenter att fira att de har gått ut gymnasiet och ska få sin efterlängtade studentmössa, vissa med bra betyg, andra med mindre bra. Oavsett nivån på betyget ska alla sluta den obligatoriska delen av skolan (gymnasiet är mer eller mindre obligatoriskt om man vill ha jobb efter skolan). Så om du har en student där hemma, hur ska ni fira att han eller hon äntligen ska ta steget ut i vuxenvärlden? Vill man göra något alldeles extra, kan man ha festen ombord på en båt.

Ta en svängom på bryggan

Vad är mer somrigt än att bjuda gästerna på en skärgårdstur? Då kan man sätta sig till bords medan kaptenen styr ut mot skärgården, och när ni har ätit och druckit klart, är det bara att stiga av på bryggan, ta en svängom bland myggen på bryggan och sedan när solen har gått ner, åka tillbaka till stadens sus och dus. Du slipper diska, städa och laga mat. Allt det tar företaget hand om, om du hyr båten. Tycker man att vattnet är kallt och man vill ta ett dopp kan man även njuta av en stunds bastu. Sedan när bastubadet är över och ni känner för att fortsätta festen kan man be ett band spela musik, eller en DJ. Dansgolvet på båten duger bra för ett 30-tal gäster, eller så kan man dansa på bryggan.

Varför inte fira födelsedagen ombord på en båt?

Känner man att man vill fira sin födelsedag på annat sätt än det traditionella kan man på samma sätt ta båten och stäva ut på öppet vatten, medan man intar sin middag med sina gäster. När middagen väl är uppäten kan man kliva av på någon ö, dansa på bryggan och sedan när man är mätt på det, återvända tillbaka till ursprungsplatsen. Är man av det mindre formatet och vill fira bröllop går det också utmärkt bra ombord på en båt. Då är det liknande program, förutom att man kan stanna längre tid på någon ö. Då kan man hålla vigselakten där, innan man åker tillbaka med båten. 

Båten heter M/S Molly

Båten som man kan förlägga studentskivan, födelsedagen eller bröllopet heter M/S Molly och går att hyra varje dag mellan klockan 07.00 till 03.00. Du kan ta med 30 gäster om ni sitter till bords, eller 46 minglande gäster. Då passar det bäst att servera fingermat som kan ätas stående, eller ha ett cocktail party.

6 Apr 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.