Gå på restaurang i Gävle

Det är något särskilt med att gå på restaurang i Gävle. Staden ger sin prägel på både maten och stämningen, och det vegetariska utbudet tycks vara där för att stanna. Så vad finns det på menyn?

Att gå på restaurang i Gävle kan vara både roligt och mysigt. Oavsett om man vill äta så kallad husmanskost, sallad, tapas, asiatisk mat eller något helt annat, så finns det en hel del att välja mellan. Det vegetariska utbudet finns; ibland finns det redan på menyerna medan man på en del andra ställen får be om att få det vegetariskt. För den som äter vegetariskt, och har gjort det i flera år, så lär man sig vad som går att äta och inte. Det går fort att läsa ingrediensförteckningar eftersom man vet vad man letar efter, och det är lätt att känna igen smaken av något animaliskt om det trots allt blivit fel. Man vet vilka frågor man behöver ställa och när man behöver ställa dem. En rutinerad vegan känner inget behov av att fråga om ett speciellt märke är veganskt om hen vet att det brukar vara det.

Stämningen i Gävle

Är det mitt i vintern blir det lätt en stämningsfull känsla att röra sig mellan restauranger och caféer, med snön gnistrande och julbocken harmlöst och fredligt stillastående på torget. Om det är mitt i sommaren blir stämningen en annan, för många minst lika trivsam, då värmen är mer närvarande och människor generellt är lite piggare och gladare. Självfallet är det också uppskattat när restaurangen har en mysig miljö där det känns ombonat och man känner sig välkommen. En del ställen specialiserar sig på afterwork och andra gruppbokningar, vilket också känns trevligt, eftersom restaurangägarna då tycks erbjuda sådant som efterfrågas.

Takeaway till naturen

Somliga har ett extra stort behov av lugn och vill kanske inte ha så mycket intryck. Om det då är mycket folk inne på restaurangen kan det för somliga bli ett stressmoment att gå in och äta, hur lockande och väldoftande maten än är. En lösning kan då vara att man köper med sig maten och går till en läcker plats ute. Beroende på väder och andra förutsättningar kan olika ställen vara olika lockande. Men om man har rätt kläder på sig kan de flesta ställen gå bra. Ett tips är att gå till Boulognerskogen, en stor park i Gävle. Där är det lugnande att gå och promenera, både på vintern och sommaren.

3 Feb 2020

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.