Japansk restaurang i Stockholm för fest och vardag

Är man sugen på sushi och lite mer än så ska man förstås uppsöka en japansk restaurang i Stockholm. Där finns både råvaror och stämning som passar alla.

Sedan ganska många år tillbaka har sushi en given plats i många svenska hjärtan. Mat som mättar, är sund och aldrig lägger sig som en stor fet klump i magen efter måltiden kommer alltid att vara populär. Till vardags kanske de flesta får nöja sig med en kladdig plastlåda från mataffären.

Att gå på en japansk restaurang i Stockholm är dock något helt annat och mycket bättre. Det finns förstås en hel värld av japanska smaker att utforska bortom det enkla. Kombinerat med goda drycker och skön informell stämning blir upplevelsen bara så bra. Vegetarianen och köttätaren kan båda hitta rätt bland rätterna.

Izakaya är en japansk restaurang

Själv ordet är ett begrepp. En Izakaya är en mindre formell restaurang som serverar både mat och dryck – och mycket riktigt har den oftast en bar där man kan umgås med vänner och helt obekanta människor långt in på natten. Eller bara ta en drink eller två efter jobbet.

Kanske börjar man kvällen med lite sushi för att sedan ta någon mellanrätt. Genuint japanska smaker, fräscha rätter som ger mersmak långt in i nästa vecka. Självklart ska man avsluta med en liten efterrätt så att kroppen och själen får behovet av sötma uppfyllt. En lyckad kväll innehåller mat som ger glada miner och prat som ger glada minnen.

8 Feb 2023

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.