Låt personalen lära sig mer om viner!

Arbetar din personal hårt? Letar ni efter något passande företagsevent? Då kan en vinprovning passa alldeles utmärkt. Är det så att man ständigt arbetar med mat och har det som sin stora passion, vill man ofta gärna lära sig mer om det. Varför inte slå ihop det med en vinprovning? Då får man tillfälle att upptäcka nya vinsorter och behvöer inte bara servera de slags viner som man alltid gör av gammal vana. Gör man en vinprovning tillsammans med personalen får man chansen att upptäcka helt nya viner.

Gör en djupdykning i viner

Vill man kan man göra en vinprovning som ger ytterligare fördjupade kunskaper om viner, olika vinländer och lära sig mer om vinkultur. Samtidigt får man prova de olika vinsorter som man ber om. Säg att ni vill veta mer om Chilenska viner, Sydafrikanska, eller Australiska viner. Då kan man be om att få en sådan vinlektion, bli bjuden på goda tilltugg som passar till de olika vinsorterna. Det blir ett roligt och minnesvärt tillfälle för personalen som annars sltier hårt för att bjdua era kunder på god mat.

För 5.500 kan man få en underhållande vinprovning

Upp till 12 personer kan alltså få en vinprovning för 5.500 kronor. Då får man en djupdykning i vinerna från valfritt vindistikt, eller vinland. Man kan gott och väl förbereda vinprovningen med att duka med goda tilltugg, men som inte förtar smakerna från vinerna. Dock kan man alltid prova att duka fram några söta tilltugg, såsom choklad och lakrits, några salta tilltugg som ostar och goda korvar eller bittra tilltugg och starka tilltugg för att testa vilket som tar fram smaken på de olika vinerna bäst. För personalen blir det en minnesvärd kväll när de får lära sig mer, samtidigt som man gör det hela till en personalfest och man bjuder på mer tillagad mat och dessert. 

Anlita en expert på viner till vinprovningen

Självklart måste man ju anlita en expert som kan detta med viner. Varför inte en som kommer till dig någonstans i Stockholm? Då kommer denna expert till den plats som du väljer och håller en underhållande vinprovning på plats. Du kan välja mellan att prova ekologiska, biodynamiska viner, champagnesorter eller om hur man kan passa ihop olika smaker med de olika vinerna. Man får du en lättsam lektion om vinernas ursprung, länder och villkor. Man kan få lära sig om vilka viner som passar till choklad, lakrits eller olika ostar. 

18 Oct 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.