Letar du byrå med redovisning i Södertälje?

Har du egen cateringfirma och behöver få tag i en byrå som kan ta hand om ditt företags redovisning i Södertälje? Om du inte har tänkt på saken, men känner att du behöver få hjälp av en extern firma som kan ta hand om det stora redovisningsarbetet, så finns det flera sådana i Stockholm och i kommunerna kring storstaden. Det är faktiskt tusentals sådana bara i Stockholm. Men vilken av alla dem ska man välja? Och spelar det någon roll vilken man väljer?

Även om de allra flesta redovisningsbyråer arbetar på liknande sätt så skiljer de ändå åt sig en hel del. Precis på samma sätt som när man väljer andra tjänster så vill man kanske ha lite mer service och lite mer punktlighet, och då prioriterar man sådana saker. Är det endast priset som avgör valet, då kanske man inte heller ställer så höga krav på dem som ska ta hand om ekonomin. Dock kan man väl ändå konstatera att för de allra flesta är det mycket viktigt att ta reda på så mycket om dem som ska ta hand om det egna företagets ekonomi, eller hur?

Svårt att få tiden räcka till?

Är det svårt att få tiden att räcka till i cateringfirman? Då kan en redvisningsbyrå hjälpa till så att man själv får fokusera på det som man kanske brinner för; maten, råvarorna, smakerna och marknadsföringen. Har man egen cateringfirma så bör man brinna för maten och kokkonsten, annars går man snabbt under i den stora konkurrens som det råder på matmarknaden. Så då kanske man känner att man inte räcker till, för själva företagandet. Och det är ju inte så konstigt. Att tillaga maten är alldeles tillräckligt krävande för att man ska hinna med att sköta bokföring, arbeta med revisionen, redovisningar och allt som ska sändas in till Skatteverket och betalas in. Har man anställda så kanske man inte alltid hinner tänka på lönerna och inbetalningarna. Har man en firma som sköter sådant åt en, så frigörs tiden till det som man egentligen vill göra.

Hur fungerar det anlita redovisning?

Känner man inte till någon som kan redovisning och behöver få tag i någon som arbetar på en speciell ort kan man googla "redovisning Södertälje" som vi har tagit som exempel ovan. När man sedan får tag i några som Googles sökmotorer föreslår, så är det sedan bara att ta kontakt och fråga om offert och referens. Sedan är det bara att välja den som ger bäst referenser och som även kan erbjuda fler tjänster än bara redovisning. Ofta visar det sig att man behöver mer än endast bokföring, man kan behöva en ekonom som även kan sammanställa redovisningen och utföra verksamhetsberättelser, revisioner, deklarationer och kanske ge råd och tips om sparande, investeringar eller rapporter.

2 Dec 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.