När du behöver mer än bara mat

Ska man ställa till med fest, är det ofta mer än själva maten som man kanske behöver hjälp med. Ibland kan man behöva hyra en lokal. Men hur gör man för att hitta den rätta lokalen? Det första man måste bestämma är ju var det är som man vill hålla festen. När man väl har gjort det, är det sedan lättare att hitta en passande lokal till sin fest.

Lokal i det område man bor i

Man kan kontrollera med sin hyresvärd om man bor i en hyreslägenhet, om hyresvärden står för någon lokal som man kan få låna. Det brukar sällan utgå någon avgift för en lokal som finns i samma byggnad som man bor i. Bor man inte i en hyreslägenhet kan man fråga om det finns en liknande lokal i sin BRF. Ofta brukar man tillhandahålla någon sådan lokal där BRF-boende kan hyra eller låna för någon fest.

Bor man i villa, kan det i bland finnas en lokal som man kan hyra eller långa, beroende på om man har en förening för alla boende i området, eller på samma gata och har någon förening som arrangerar gemensamma saker som till exempel garage som man äger tillsammans, eller har vaktmästare för området.

Hyra en restaurang för sin fest

Det är ett dyrare alternativ att hyra en hel restaurang för sin fest, men det kan man göra. Oftast vill restaurangen att man då också beställer maten från restaurangen. De flesta vill inte att man i så fall tar med någon annan mat, utan att man även äter den mat som man tillagar i restaurangen. Det är ju lite synd, för man kanske gillar lokalen, men vill äta en annan slags mat än den som de tillagar på restaurangen. Vissa restauranger tillåter däremot att hyresgästerna kan beställa någon annan mat. Hittar man en bra catering, så kanske man föredrar den maten framför maten som de tillagar på restaurangen.

Beställa maten från en catering

När man sedan att fått tag i en lokal som tar emot hyresgäster som tar med sig sin egen mat (det finns sådana restauranger) så är det sedan upp till en att välja en catering, vars mat som man gillar. Här finns ju många olika preferenser. Det finns allt från libanesisk mat, grekisk, syriansk mat, mexikansk och amerikansk mat. Gillar man husmanskost, bör man beställa av Matmästarna, då de gillar svensk mat av svenska råvaror. Läs mer på: https://www.cateringsödertälje.nu.

28 Oct 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.