När du har slut på idéer till företagseventet

Det börjar dra ihop sig till att folk ska ha semester och företagen ska göra halvårsutvärderingar och summera halvårsbokslut. Hur har vinsterna gått så här långt under året? Har produktionen ökat? Har personalen åstadkommit det man har räknat med? Och har de det, kanske det är dags att satsa på ett företagsevent och skämma bort arbetskollegiet för fina insatser.

Den som har varit med ett tag och ordnat med företagsevent, kan till sist få slut på bra idéer på vad man kan göra utan att det kostar skjortan. Här kommer därför en lista på några olika event, som alla går från billigast till dyraste förslag på uppskattade företagsevent.

Ett event behöver inte kosta särskilt mycket. Säg att ni är ett medelstort företag och har en personalstyrka på 50 personer. Då är det så pass många att man knappast har lärt känna varandra särskilt väl och behöver satsa på att medarbetarna får en chans att lära känna varandra.

1. Plocka fram grillen och bjuda på grillad mat

Varför inte göra det mysigt och enkelt? Det måste inte nödvädnigtvis vara påkostat. Har man till exempel en fin innergård eller en trevlig park utanför sin arbetsplats kan köpa grillar och handla goda plankstekar, korvar och lax som man kan grilla på tio olika grillar. Då kan personalen delas in i grupper om fem och turas om att grilla. Sedan kan man köpa hem sallader och dricka. Efteråt blir det häng med drinkar till självkostnadspris. 

Kostnad: 11.000 kronor

2. Beställa catering och spela kubb på närmaste gräsmatta

Här tänker vi att man har en matsal, där man kan sätta sig och beställa catering som alla intar. Efter att middagen är avklarad, kan alla förslytta sig till närmaste gräsmatta och spela kibb, brännboll eller ha andra sociala lekar, om man är på det humöret.

Kostnad: 18.000 kronor

3. Fem-kamp på Liseberg/Gröna Lund/Tivoli

Har man en nöjespark inom räckhåll, kan man hyra en buss i Stockholm och åka iväg en hel busslast, eller två. Sedan kan man utmana varandra och spela fem-kamp. Efter det kan man inta en enkel hamburgare på närmaste hamburgerhak. Enkelt men roligt för alla vinnarskallar.

Kostnad: 20.000 kronor

3. Åka iväg och äta på en fin restaurang

Känner man till en mycket fin restaurang som man gärna vill ta personalen till och äta en fin middag, kan man hyra en buss och åka iväg till restuarangen och inte en fin middag. Sedan bussas man till baka. Ingen behöver tänka på om man ska köra hem, utan blir omhändertagna av busschauffören.

Kostnad: 20.500 kronor

4. Åka till ett spa-hotell och få olika behandlingar

Detta är definitivt det dyraste alternativet då man tar med hela arbetsgruppen till ett hotell och bjuder på badtunna, bastu och massage, med middag och sedan tar man sig hem själv.

Kostnad: 60.000 kronor

11 Jun 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.