När du letar efter annorlunda catering

Våren är här och det är dags att ställa till fest. Eller varför inte börja planera för en midsommarfest? Det tar alltid mer tid än man tror när man ska arrangera en större tillställning.

Många underskattar betydelsen av noggrann planering. När datumet är satt inleds jakten på en passande lokal. Det är såklart beroende på antalet festdeltagare och om det finns något tema för festen. Det viktigt att lokalen avspeglar festen på ett bra sätt. För större event tar många hjälp av ett eventföretag för bästa förberedelsen inför och under festen.

Då får man all expertis som tänkas kan inom fester, konferenser, event och andra tillställningar. Det är guld värt och kan lyfta festligheterna oerhört.

Mat för festen

Maten är viktigt på alla tillställningar värd namnet. Det är många som tänker sig att laga maten själv, vilket såklart är mycket uppskattat. Men det är ett stort arbete och mycket tidskrävande.

Inte sällan blir det så tidskrävande att det knappt blir tid över att umgås med festdeltagarna. Och det är såklart inte så roligt. Ska man laga mat själv måste man åtminstone vara flera som ansvarar för det och dela upp arbetsuppgifter mellan sig.

Ta in catering utifrån

Det är mycket smidigt och skönt att använda sig av catering. Då kan man välja på all världens mat och till råga på allt slippa diska och servera.

Ta god tid på dig att välja ut ett eriöst bolag som ska stå för festens eller eventets måltider. Har festen något tema? Kanske passar något riktigt svenskt eller så väljer man något exotiskt. Ska det vara en trerätters middag med servering eller passar det bättre med en läckert uppdukad buffé där gästerna kan ta precis det man vill?

Underhållning

Alla festligheter behöver något mer än mat och dryck. Beroende på vilken sorts fest det är passar olika typer av underhållning bättre och sämre.

Men oavsett inriktning behöver alla fester en musikanläggning. Idag är det så lätt att göra spellistor i till exempel Spotify. Det är också bra om man har ett dansgolv på festen. Det ger en stor skillnad när deltagarna får komma upp och dansa,

Vill man satsa större är det mycket uppskattat med livemusik eller liknande. En trubadur eller ett band kommer garanterat att bli succé. Elelr varför inte en trollkarl eller komiker. Ju mer deltagarna får interagera desto bättre. Framför allt på konferenser eller kickoffer på företagen, då ofta dagen har innehållit lång teoretiska pass. 

1 Jun 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.