När du ska bjuda många gäster och inte har allt som behövs

Ska du bjuda på fest med middag och hela baletten? Ibland kan det hända att man vill mer än vad man ro i land med. Det är ju så roligt när det kommer många olika personer till festen. Just att sammanföra människor av olika sorter och med olika intressen och yrken kan bli en riktig hit. Vem vet – du kanske arrangerar årets fest som "alla" talar om i månader efteråt. Är man en sammanförande person som ser till att människor startar nya affärer ihop, blir kära i varandra, anställer varandra, lär varandra nya språk, spelar tillsammans och tränar, ja då kan man klappa sig själv på axeln och vara glad över att du har gjort väldigt många människor en stor tjänst genom att ha sett till att de har träffats på ett trevligt och otvunget sätt.

Vara spindeln i nätet och arrangera fester

Tänk så många människor man lär känna genom att bjuda hem dem till en. Har man ett stort kontaktnät blir man ofta den som sammanför människor. Man pratar ofta om sociala nätverk, om hur bra man mår av att ha stort nätverk av människor som antingen är ens kolleger, bekanta och vänner. Eller ens släkt, för all del. Vi människor är mer eller mindre sociala varelser, och mår som bäst när vi kan umgås under trevliga former.

Att arrangera fester brukar vara en rolig planering. Då är man den som tänker ut vilken mat som alla ska äta, vilka drycker, eller så ber man alla ta med olika rätter och tillsammans ser alla till att det blir en stor variation på det som bjuds och äts och dricks.

Så kan du göra om du inte har tillräckligt med möbler

Ibland kan man vilja mer än vad man alltid ror i land med. Det kan vara mer en bjudning med hjärtat, än vad det finns "stjärterum", då kan man alltid hyra in det som fattas, som både bord, hyra stolar, dukar, glas och porslin. Genom att hyra in det som du behöver, innebär det att du inte behöver köpa in det, du slipper förvara sakerna efter festen samtidigt som du har precis det som du behöver när du behöver det.

Att hyra sakerna som man behöver är mer miljövänligt än köpa plastartiklar. Den som tänker på miljön kan hyra det man behöver i stället för att köpa plasttallrikar, plastglas och annat som bara slängs sedan. Vi bör alltmer komma från köp-slit-och-släng-mentaliteten, och tänka på att återvinna, återanvända och göra smarta saker.

22 Aug 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.