När man får stora beställningar

Arbetar du med catering? När man ska tillaga god mat till väldigt många personer, behöver man rätt utrustning som underlättar. Det går inte att arbeta med att ha små kastruller, små ugnsformar och otillräckliga köksmaskiner. Det går heller inte att ha kylar och frysar som inte håller tillräcklig kyla när man förvarar maten där.

Vid stora beställningar kommer man att behöva rätt transportmedel, och då menar vi inte fordon, utan rätta behållare för maten. Det går sällan att servera maten i kastrullerna som de har koktats i. I stora mängder ska de kunna hålla rätt temperatur, så att inte bakterier börjar frodas. Det är mycket viktigt att hålla kött och annan känslig mat vid rätta temperaturer, till exempel får inte kött serveras som håller under 70 grader Celsius.

Utrustning för stora sällskap

När man först tillagar den och sedan ska servera den, måste man kunna transportera och behålla rätt temperatur på maten, på samma sätt är det även med mat som ska serveras kall. När det kommer till sallader och grönsaker är det lika viktigt att den håller samma kalla temperatur som det är viktigt att köttet behåller en hög temperatur. Det finns en leverantör som visar sitt stora produktsortiment på nätet. Det innebär att alla som är intresserade av deras sortiment och produktutbud, kan enkelt titta på det på sin egen dator.

Kvalitativa redskap viktiga

Som verksam inom catering och annan restaurangverksamhet så behöver man kunna axla olika roller. Man är inte bara kock, kokerska eller köksarbetare, man är även ekonom, marknadsförare och ska ge service till sina kunder. Då är det viktigt att man inte behöver lägga en massa tid och energi på att kämpa med köksredskapen. De ska vara lätta att använda, inte för tunga och lätta att rengöra och desifincera.

Utrustning som håller rätt temperatur

Att kunna hålla en hög nivå på hygienen är viktig. Skulle ens kunder bli matförgiftade kan det leda till att man förlorar viktiga kunder. Därför behöver man alla redskap som underlättar en hygienisk verksamhet. Både för de kalla och de varma rätterna är det viktigt att de håller föreskrivna temperaturer. Dessutom måste man tänka på kökspersonalens ergonomi, så att de inte sliter ut sina ryggar, armar eller ben för att utrustningen är för tung. Och utrustningen måste kunna staplas ovanpå varandra, ha rätt mått för ugnar, kylar och frysar, ha greppvänliga handtag och material som inte bränner personalen. 

28 Feb 2020

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.