Nya spännande utmaningar i restaurangköket

Det finns många olika typer av restauranger. Att hålla sig inom en specifik typ av matlagning gör att kunderna vet vad de kan förvänta sig när de besöker dig. Det finns skön en trygghet i det.

Det samma gäller de kunder som ännu inte varit på restaurangen. Är det ett steakhouse så vet man att det finns olika kötträtter att välja bland. Att hålla en och samma linje som stämmer överens med exempelvis restaurangens namn är därför en bra ide. Om en restaurang med kinesiskt namn skulle visa sig servera svensk husmanskost så blir det konstig. Men det finns inget som hindrar att samma restaurang har en eller två annorlunda rätter på sin meny. Kanske serverar de köttbullar och mos då många barn som kommer önskar något de känner igen.

Gör något nytt och annorlunda

Det skulle kunna vara att köpa in en fritös och göra efterrätter. Restaurangen behöver inte vara en fritös restaurang, alltså en restaurang som lagar massor av friterat. Låt oss säga att man driver en restaurang som inriktar sig på hälsosam mat. Så plötsligt lägger man till friterade grönsaker på sin meny. Det skulle bli en snackis. För så kan man väll inte göra? Alla vet att det inte är så nyttigt med friterad mat. Men faktum är att om man har en bra fritös med bra olja så kan det innebära att maten blir nyttigare än om den steks. På så sätt får man kunderna att bli nyfikna och vilja komma in till just denna speciella restaurang.

Vad ska man välja för fritös

Det finns massor med olika fritöser beroende på om man ska använda den i ett litet gatukök eller i en större restaurang. Att använda en fritös är bättre än att fritera i kastrull då fritösen har en termometer. Viktigt är att fundera på hur mycket man kommer att använda den samt var man vill ha den. Ska den stå på golvet eller vara uppsatt på väggen? Bästa sättet för att få rätt fritös för rätt restaurang är att ta kontakt med ett företag som säljer köksmaskiner. Då får man massor av bra tips och råd. Om så önskar kommer företagen och installerar fritösen. Sedan är det bara att vänta på gästerna och se vad som händer. Kanske blir man det nya innestället som alla talar om? Man måste bara våga prova något nytt ibland. Vem vet vad som kan hända?

9 Jul 2020

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.