Så kan du bjuda hem gäster även om du bor trångt

Många bor relativt trångt. Särskilt om man bor i innerstaden i någon av våra storstäder i Göteborg eller i Stockholm. De höga priserna har gjort att många familjer tränger in sig i relativt små bostäder hellre, än flyttar ut till någon förort. De flesta som bor ute i förorten är tvungna att pendla långa sträckor för att komma till och från jobbet. Då kan det kännas onödigt att lägga en avsevärd tid på att pendla och vill spara tid genom att bo centralt, men trångt. Ska man då fylla jämnt, gifta sig eller fira något annat som man kanske vill göra då och då, måste man om man vill bjuda in många, antingen hyra en lokal eller varför inte ett tält som kan rymma alla de gäster som man önskar bjuda in.

Ett partytält är festligt

Vi har blivit alltmer påverkade av trender som kommer från Väst. Många arrangerar sina bröllop utomhus, på stranden eller på någon äng. Det har vi avstått från att göra i Sverige på grund av det opålitliga vädret. Den typiska midsommaren brukar alltid bjuda på sommarregn precis när man sätter sig vid middagsbordet. Det har gjort att vi har undvikit att ordna med festligheter utomhus. Inte så konstigt. Vädret i Sverige brukar inte vara att lita på. Just därför är det en bra idé att hyra ett partytält i Stockholm om man ändå vill bjuda in många men inte kan bjuda in många hem till sig. Ett partytält gör att man gott och väl kan ha festen ute men ändå fortsätta vara torrskodda under festen.

Fråga om lov att ha partytältet

Har du då tillgång till en trädgård, eller innergård kan du smälla upp partytältet där. Bäst är det att fråga bostadsrättsföreningen eller hyresvärden om lov att ställa upp ett tält på den platsen. Då är du säker på att det inte stöter på något besvär att ha festen på den platsen. Dessutom, om vädret som vi hade senaste sommar, visar sig beständigt är det alltmer möjligt att arrangera festen utomhus. Vissa som har villa och egen trädgård har tält uppställda hela somrarna. Det är ingen dum idé att ha ett tält så att man inte behöver begränsa sig när man vill ställa till med fest. och ett partytält som man hyr för en kväll kostar mellan 2.000-3.000 kronor. Det lönar sig att ha ett skydd för eventuellt regn så att festen kan fortsätta även om det kommer några droppar regn.

13 Nov 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.