Snart dags för påskmat!

Våren är snart här, även om det är lite svårt att tro det när det är minusgrader i hela landet. SMHI säger att det är minus 5 grader Celsius i södra Sverige och så mycket som minus 15 upp i norr, något som de kallar för isdygn, vilket inträffar om det är minus grader i hela landet under ett helt dygn. Vädret till trots är våren i antågande, i alla fall enligt kalendern. Vår är det enligt samma vädermyndighet när dygnstemperaturen är stigande och över 0 grader men under plus 10 grader Celsius.

Så, enligt kalendern och traditionen är det snart vår. Med våren kommer flera mathögtider, såsom påsk. Den famlijehögtiden är näst efter jul och nyår vår allra största mathögtid. Vi spräcker rekorden för våra matkostnader varje år. Det innebär väl att vi äter mer mat än någonsin? Säkert är att vi blir allt mer intresserade av mat och matlagning. Lite tragiskt lagar vi själva allt mindre mat, men vi tittar gärna på när andra lagar maten (på TV) och läser gärna matlagningsböcker.

Vi ser på när andra lagar mat

Vi kanske helt enkelt inte riktigt har energin för att laga den där avancerade maten vi ser tillagas i olika kockprogram. Vi tittar på, men mickrar en uppvärmd paj i stället. Det hänger antagligen ihop med vår stressade vardag, med hämtning, lämning av barn i skola, dagis och olika fritidssysselsättningar. När kvällen sedan kommer är vi ganska trötta och slöar framför TV:n istället för att stå i köket och laga rödvinssky till hjortsadel med hemlagad svartvinbärsgelé, kantarellsuffletter och hemlagad glass i ugn.

Ställer vi till med fest vill vi ha färdig mat

Det är likadant när vi ställer till med fest; att laga mat till 20-tal personer är ett stort jobb. I stället för att ställa oss vid grytorna och knappt hinna prata med gästerna då allt ska värmas, serveras, dekoreras och avnjutas väljer vi att handla in en catering. På det sättet hinner vi själva vara med och samtala med gästerna känna att det är fest. Bor man i storstäderna Stockholm, Malmö eller Göteborg finns det många olika firmor som erbjuder catering i Stockholm som man kan välja mellan.

Varför inte välja en som redan har ställt om till miljön? Det finns möjlighet att ställa om sin verksamhet till en ”Hållbara restauranger”. Det innebär att man stöds av WWF, Visita, Saltå kvarn, Löfbergs, Diskteknik, World Animal Protection, Leröy och Gröna Gårdar. Man ställer om sin verksamhet till hållbarhet, miljövänlighet och ekonomiskt arbetssätt. En stor del av maten ska baseras på vegetariska alternativ.

1 Mar 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.