Tips om du ska hyra Foodtruck till festen eller eventet

Att servera mat och dryck från en bil har blivit otroligt trendigt. Här kommer några tips om du ska hyra Foodtruck till festen eller eventet.  

Fundera på vilken typ av mat som ska serveras 

Trenden och den stora efterfrågan gör att det finns många olika varianter när det kommer till Foodtrucks och med det kommer också olika typer av mat. Det finns dom som lagar maten från grunden på plats och dom som kommer med färdig mat och bara värmer och serverar den. Fundera på vilken typ som passar bäst för tillfället och även på vilken typ av mat du vill servera till gästerna. 

Ska det vara varm mat, plockmat, vegetarisk mat eller något annat? I många stora städer finns ett otroligt stort utbud av bilar och därmed mycket olika att välja mellan. Kanske vill du servera schyssta burgare med goda tillbehör eller så letar du efter något enklare som våfflor och pannkakor. 

Jämför utbudet 

Har du bestämt dig för vilken typ av mat som ska serveras på festen eller eventet är det dags att kolla upp vilka foodtrucks som erbjuder just detta. Finner man flera tänkbara alternativ ska man givetvis ta sig tiden att jämföra dessa istället för att välja första bästa. 

Det kan vara alltifrån hur den ser ut och hur maten serveras till hur dom marknadsför sina tjänster. Hittar du någon som sticker ut från mängden och känns extra lockande kanske det är ditt självklara val. Även service och bemötande kan vara värt att jämföra för att hitta rätt truck till den tänkta tillställningen. 

Be om offerter 

Ett annat tips till dig som letar efter den perfekta Foodtrucken till en fest eller annan tillställning är att kolla upp priserna. Be om offerter från olika bilar och se om det är ungefär lika eller om det skiljer sig. Det finns såklart mycket som avgör vad det kommer att kosta, till exempel vilken typ av råvaror dom använder sig av men oavsett är det bra att veta vad det är man kommer betala för innan man bestämmer sig. 

Var ute i god tid 

Att hyra en Foodtruck har som sagt blivit både trendigt och väldigt populärt. För att vara på den säkra sidan är det bra att vara ute i god tid i förväg för att veta att den man önskar är tillgänglig på det önskade datumet. Man behöver alltså börja med att fundera, leta och jämföra åtminstone ett par veckor innan eventet så att man kan försäkra sig om att den bil man föredrar är ledig när det är dags. 

Är man ute i sista sekunden får man kanske helt enkelt nöja sig med någon av dom som finns tillgängliga för stunden och då finns såklart en risk att man får välja en annan typ av mat än den man först tänkt sig. Gör bokningen så snart som möjligt så kommer både maten och festen att bli en succé! 

Läs gärna mer om foodtruck catering här: https://www.foodtruckcateringstockholm.se

9 Dec 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.