Tryck upp profilkläder till eventet

Ska du arrangera en större fest, eller kanske presentera ditt företag i en mässmonter på något större branschevent? Då har du antagligen börjat fundera på hur du bäst ska kunna presentera ditt företag rent grafiskt, till exempel genom broschyrer, kataloger, skärmar och så vidare. Här vill vi bara göra dig påmind om en väldigt effektiv, men också ibland lite bortglömd del av marknadsföring, nämligen profilkläder.

Profilkläder skapar en positiv bild

Profilkläder kan vara många saker, till exempel enhetliga arbetskläder för personalen i en butik eller liknande, men i det här avseendet menar vi helt enkelt tröjor, strumpor och andra plagg med företagets logotyp upptryckt, som kan delas eller kanske lottas ut till besökare på mässor och andra event.

Det finns många fördelar med denna typ av profilkläder. Kläder är ju något vi alla behöver, så att dela ut det gratis på mässan skapar direkt en positiv bild av ditt företag. Ryktet sprider sig att ni i er mässmonter delar ut gratis tröjor, varpå folk lockas dit och får stifta en första bekantskap med er.

Tumma inte på kvaliteten

Det säger sig självt att man ska satsa på profilkläder av bra kvalitet och med en väl genomtänkt design. Om design inte är er starka sida på företaget, ta kontakt med en grafisk designer och låt denne designa en logotyp som kan pryda era profilkläder. Tänk på att medan folk visserligen gärna tar emot gratis kläder så sätter de flesta inte på sig vad som helst, så om ni vill att folk verkligen ska bära era plagg så måste de se bra ut, både i modellen och i designen.

Smakar mer än det kostar

På detta sätt skapar ni en lång rad levande reklampelare som så att säga gör er marknadsföring gratis. Kostnaden för att trycka upp en T-shirt eller en keps med ert företagsnamn kan inte ens jämföras med den vinst ni gör i marknadsföringssyfte. Ett snyggt plagg med en snygg logga lämnar ett avtryck och gör att människor minns företagsnamnet nästa gång de söker en tjänst. Och vi behöver inte stanna där, att tänka utanför boxen kan verkligen göra susen. Underkläder, sjalar, pannband, strumpor, hängslen, ju ovanligare desto större chans att folk tar till sig plaggen och använder dem ofta.

Lätt att hitta rätt tryckeri

De flesta större tryckerier erbjuder tryck av profilkläder, tygpåsar och andra produkter för marknadsföring. Tryckerimetoderna varierar, men de vanligaste typerna av tryck när det gäller textilier är screentryck och så kallat tampotryck. Det är så klart också en fördel om tryckeriet även ägnar sig åt ”vanligt” tryck, så att de förutom profilkläder kan trycka upp broschyrer, kataloger och liknande åt er inför mässan. 

 

20 Mar 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.