Vad kostar det att hyra en buss?

Är det billigare att hyra en hel buss än att låta varje person i sällskapet boka en sittplats på ett tåg eller en reguljärbuss? Det kan absolut vara en idé att ställa prisnivåerna mot varandra för i vissa fall blir det betydligt billigare att hyra hela bussen. Detta åtminstone om man är ett större sällskap.

 

Vad är det som avgör priset för att hyra en buss?

Ett bussföretag i Västerås har följande saker som måste anges när en offertförfrågan skickas in. Det betyder därmed att det är dessa saker som är avgörande när priset ska sättas. Det bör vara samma faktorer som är avgörande oavsett om bussen går från Västerås, Stockholm eller Kiruna. Däremot kan priserna variera beroende på stad. 

1. Datum och klockslag

För det första är det avresedatum och avresetid. Eftersom det ingår chaufför kan priset bli högre om det är på natten, på en helg eller röda dagar. Det kostar helt enkelt mer för företaget gällande löner under dessa tider. 

2. Vilken ort?

För det andra är det mellan vilka orter eller platser som bussen ska hyras. Ska bussen bara köras i centrala Västerås för att transportera en skolklass till ett museum eller är det en resa till fjällen? Ju längre resan tar desto högre pris blir det av förståerliga skäl.

Vid en resa som innefattar tur och retur behöver man även ta ställning till om bussen ska användas på slutdestinationen eller enbart som transfer. Är det enbart transfer kan en chaufför som kör från Västerås till Stockholm exempelvis göra en körning i Stockholm medan man är där. Ska däremot bussen även användas på destinationen behöver chauffören boka upp sig vilket skapar ett högre pris. 

3. Hur många?

För det tredje är det antal personer som ska åka med på resan. Detta är inte den mest avgörande faktorn men alla bussbolag tar hänsyn till detta. Troligtvis handlar det om skillnader i slitage och säkerhet. I det fall som det enbart är 10-20 personer är det inte säkert att det är ekonomiskt försvarbart att hyra en hel buss med chaufför. Ser man på priset för att hyra en buss och jämför det med att hyra en eller flera minibussar så bör det finnas en brytpunkt där det blir billigare med minibussarna. 

Kom även ihåg att ta in offert från flera bussföretag i det fall som det finns flera att välja på. Priserna kan skilja en hel del vilket till stor del beror på tillgång och efterfrågan. Läs här om du vill läsa mer om hyrbuss i Västerås: www.hyrabussvästerås.se.

29 Dec 2017

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.