Välj bara det finaste köttet till cateringen

Driver du en catering? Om du är kock, eller självlärd matlagningskunnig, då vet du säkert att mat som ska bli riktigt god, bör bestå av de allra bästa ingredienserna. Det spelar ingen roll hur bra ditt recept är, eller vilka goda kryddor som du väljer till din matlagning, om inte ingredienserna är av tipp-topp-klass, eller hur? Så om du ska välja ett bra kött till dina kötträtter, varifrån väljer du då ditt kött? Här gäller  det ju förstås att balansera på en svår balansakt mellan vad som är ett skälgit pris för köttet, samtidigt som det gäller att få det bästa tänkbara köttet för det priset, eller hur? Men här tar vi in andra aspekter som är viktiga än bara priset.

Miljövänlig djuruppfödning

Många kunder har blivit mycket medvetna om ett miljömedvetet förhållningssätt till allt som vi gör. Vi vill resa och turista mer miljövänligt. Vi vill konsumera mer miljövänligt. Vi vill äta mer miljövänligt. Särskilt gäller detta den yngre generationen som är mycket mer mijövänliga än oss andra. Det är ju vårt fel att det har blivit som det är. Därför bör vi stödja den yngre generationen som är så mycket mer miljvövänlig och medveten om allt som har med miljön och klimatet att göra. Att då äta kött som har blivit "närproducerat" kan betyda många olika saker. Även om ett sjur skulle födas upp nästgårds, säg i närheten av Stockholm, är det inte säkert att det ändå är "närproducerat" om det stackars djuret har fraktats genom halva Europa utan mat och vatten.

Behandling av djuret innan slakten

Om djuret har varit med om sitt livs värsta tortyr då det har färdats genom halva Europa och sedan har blivit misshandlat precis innan slakten, är ju köttet inte längre "närproducerat". Och dessutom ska köttet fraktas från slakteriet till Sverige, och har då redan sedan länge slutat vara  "närproducerat". Så vill man verkligen äta ett  "närproducerat" kött, då måste man alltid fråga om var djuret är slaktat. Om svaret är att man har använt sig av ett slakteri utomlands, bör du avstå, eftersom det inte längre är "närproducerat". Om man är noggrann med både miljön och de etiska konsekvenserna av djurhållning då bör man alltid fråga efter var djuret är slaktat.

Det finns slakterier i Sverige

Många slakterier har blivit utkonkurrerade i Sverige, till följd av billiga slakterier nere i södra Europa. Det är ett fruktansvärr djurplågeri att frakta de stackars djuren genom halva Europa utan mat och vatten, för att sedan torteras till döds på något unket slakteri. Då vill man veta att djuret har blivit slaktat i Sverige, där vi har en traditione av att inte tortera djuren innan de slaktas. Läs mer här om verkligt närproducerat kött i Stockholm.

28 Apr 2019

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.