Vilka företag i Stockholm erbjuder vinprovning?

Önskar du boka en vinprovning för dig som privatperson, för en större grupp eller för ett företagsevent? Det finns flera olika företag att vända sig till – allt beroende på vad som efterfrågas. 

Konferenshotell – Slott & Herrgårdar

När ett företag bokar en konferens är det mycket vanligt att någon uppskattad gemensam aktivitet bokas in. Många konferenshotell har därför valt att erbjuda sin besökare vinprovning under allt från en timme till en helkväll. Även om vinprovningar erbjuds på flera olika konferenshotell så är kanske slott och herrgårdar överrepresenterade. Där passar denna aktivitet in perfekt utifrån miljö och omgivning. Runt om i Stockholm finns ett flertal slott där konferenser kan hållas och där även vinprovningar erbjuds. Vanligtvis måste en konferens bokas för att vinprovningen ska nås på dessa ställen. 

Restauranger

En restaurang kan ha ett stort utbud av viner – utan att ha vinprovning. Men även delvis tvärtom. Det som framförallt krävs är personal som har stort intresse för viner och är villig att dela med sig av sin kunskap till intresserade. Flera lite dyrare restauranger har valt att ha vinprovning som en kompletterande tjänst utöver att bjuda på mat och dryck. De har därmed även kompetensen att ha exklusiva vinprovningar med middag osv. Generellt erbjuds vinprovningar hos de restauranger i Stockholm som har en erkänt stor vinkällare. 

Upplevelseindustrin

Upplevelseindustrin är stor i Sverige och inte minst i Stockholm och storstäderna dit många åker på semester eller en kortare weekend. Inom vinprovning erbjuds allt från enkla vinprovningar för några hundralappar till att en sommelier kommer hem till personen och bjuder på kunskap och vin i hemmet. Inom upplevelseindustrin går det även att se inriktningar mot antingen privatpersoner eller företag. Vinprovningar för företag sker generellt i större grupper och av köpstarkare målgrupp än när man vänder sig mot privatpersoner. Därmed kan vinprovningarna tydligare anpassas utifrån kundens önskemål. Läs mer om vinprovning som vänder sig till företag i Stockholm på: http://www.vinprovningföretagstockholm.se.

Vinexperter

Det finns även ett par företag i Stockholm som enbart arbetar med viner och vinprovningar. De är experter på sitt område och vänder sig till allt från nybörjare till de med god erfarenhet. Hit kan både privatpersoner och företag vända sig om man har intresse för viner och vill vara med på anordnade vinprovningar. Inte sällan består även utbudet av cocktailprovningar och liknande. Ett relativt nytt inslag är ”Historiesmakarna” där man tagit inspiration från det populära TV-programmet med liknande namn. Här väntar en vinprovning med smaker och upplevelser från ”svunna tider” fram till idag. Med vinet, smaken och historian i fokus. 

10 May 2018

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.