Därför bör du testa en ny restaurang en gång i månaden

Pasta, pizza, hamburgare eller fine dining? Är det skillnad på de som äter på olika slags restauranger? Vilka olika typer av restauranger finns det och vad är i så fall skillnaden på dem?

Det kan vara lätt att tänka att det är precis som på tv och att man nästan kan se på en person på gatan vilken restaurang som den äter på. Men i verkligheten stämmer det sällan. Var man äter beror på en mängd olika orsaker som vem man äter tillsammans med, vilken tid på dygnet det är, vilken veckodag det är, vad man känner för att äta och massor med andra anledningar. Går man ut med sin partner och firar något så kanske man vill äta på en finare restaurang, medan man hellre väljer en snabbmatsrestaurang när barnen är panikhungriga. Men tyvärr så är man ofta vanedjur som går till samma restauranger, även om det finns flera. Hur hade det varit om man hade provat en ny restaurang varje månad? Vad hade hänt om man gått utanför sin trogna vana?

Mat från olika länder

Om man bor i en större stad så finns det säkert fler restauranger än man kan hinna med under en livstid, om man går ut och äter ungefär en gång i månaden. Varför inte ta fram en sida där alla restauranger är listade, blunda och scrolla och gå till den restaurang som markören hamnar på. En restaurang i månaden. Vilka restauranger kan man då tänkas hamna på? Om man bortser från caféer och snabbmatsrestauranger och endast väljer bland övriga, så finns det en diger skara att välja bland. Det finns restauranger som serverar rätter från olika länder som Grekland, Italien, Frankrike, Mexiko och Kina. Och det finns även de som specialiserat sig på exempelvis bufféer eller fonduer.

Vem som äter var

Vad som skiljer restauranger emellan är maten, miljön och gästerna. Om man vill dra till sig en speciell slags gäster så får man tänka på var man öppnar restaurangen, vilka priser man tar, vilken mat man serverar och vilken miljö man skapar. Det finns restauranger som satsar på riktigt fint kött men på grund av att man marknadsför sig med hur stora biffar man säljer, så kommer gästerna troligen dyka upp i hungriga sällskap med hög ljudnivå och du bör vara beredd på att det kommer säljas mycket öl istället för vin.

25 Apr 2020

Välkommen till mat- och cateringsbloggen

Få matnyttiga tips och ny inspiration till din företagsfest, möhippa eller någon annan festlig tillställning. Vi tipsar om alltifrån  bra mat till trendiga saker att göra på ditt event. Vi rekommenderar även bra firmor som du kan vända dig till för att underlätta för- och efterarbetet på din fest eller ditt event på företaget.